WPISZ SŁOWA KLUCZOWE

Szef Kuchni / Executive Chef

Szef Kuchni / Executive Chef
Miejsce pracy: Kraków
Zakres obowiązków:
  • Zarządzanie Kuchnią w podległych outletach: 2 Restauracje, Bar, Dział Bankietów
  • Planowanie i organizacja pracy własnej oraz podległego zespołu, egzekwowanie procedur i standardów
  • Tworzenie menu oraz bieżących wycen i kalkulacji
  • Kontrolowanie kosztów oraz efektywne zarządzanie
  • Kontrola gospodarki magazynowej oraz procesów inwentaryzacyjnych
  • Zarządzanie podległym zespołem
  • Dbałość o najwyższe standardy serwowanych dań
  • Kontrolowanie zgodności procesów z ustalonymi procedurami oraz standardami
  • Praca zgodnie ze standardami HACCP, dobrą praktyką oraz sztuką zawodu
  • Znajomość procedur i standardów
Wymagania:
  • Min. 3 lata doświadczenia w pracy w hotelu pow. 150 pokoi wraz z salami bankietowymi na stanowisku Szefa Kuchni lub Zastępcy Szefa Kuchni
  • Min. 5 lat doświadczenia w pracy w Kuchni
  • Doświadczenie w zarządzaniu bankietami
  • Wysokie umiejętności w zakresie organizacji pracy i zarządzania czasem pracy
  • Bardzo dobra znajomość kuchni polskiej i śródziemnomorskiej
  • Znajomość HACCP
  • Znajomość zagadnień związanych z zarządzaniem kosztami w gastronomii - efektywne kreowanie Food Cost, Labour Cost etc.
  • Znajomość zasad zarządzania magazynami
  • Umiejętności menedżerskie – motywowanie, bycie liderem
  • Skrupulatność i rzetelność
  • Umiejętność organizacji pracy swojej oraz podległych pracowników
  • Wysoka kultura osobista
  • Motywacja do pracy i rozwoju
  • Znajomość zasad funkcjonowania i obsługi systemów magazynowych, np. Materials Control
  • Znajomość programu Excel
  • Aktualne orzeczenie do celów sanitarno-epidemiologicznych
Mile widziane:
  • Dobra znajomość programu Materials Control
  • Doświadczenie w pracy w sieciowym hotelu konferencyjnym
  • Kompetencje w zakresie controllingu i rachunkowości w obszarze Kuchni
  • Doświadczenie w pracy z dużymi konferencjami oraz bankietami
Oferujemy:
  • Wyjątkową atmosferę pracy w prestiżowym 4* hotelu marki Hilton w Krakowie - DoubleTree by Hilton Kraków
  • Wsparcie Dyrekcji oraz rozwój
  • Możliwość budowania ścieżki kariery w dynamicznie rozwijającej się sieci hotelarskiej
  • Prywatna opieka medyczna
  • Zniżki w hotelach Hilton na całym świecie
Benefity
  • Prywatna opieka medyczna
  • Elastyczny czas pracy
  • Zniżki na firmowe produkty i usługi
  • Spotkania integracyjne
  • Program rekomendacji pracowników
  • Inicjatywy dobroczynne
  • Program premiowy
Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych w procesie rekrutacji.

Podobne oferty

Unirest Hotele Sp. z o.o.

małopolskie / Kraków

Wspieranie Szefa Kuchni w bieżących obowiązkach oraz zarządzaniu Działem Planowanie i organizacja pracy własnej oraz podległego zespołu, egzekwowanie procedur i standardów Tworzenie menu oraz bieżących wycen i kalkulacji Kontrolowanie kosztów oraz...

SZCZEGÓŁY

Sofitel Grand Sopot

pomorskie / Sopot

Co chcielibyśmy, abyś wniósł/ wniosła do zespołu Gotowanie to Twoja pasja Jesteś silnym liderem utożsamiającym się z miejscem, które reprezentujesz Masz doświadczenie na stanowisku Potrafisz bardzo dobrze zorganizować zarówno własną pracę, jak i...

SZCZEGÓŁY